Kur'an Öğreniyorum
Kur'an okumayı hızlı öğrenme programı
Kuranı Kerim Öğretim Programı; Kuranı Kerim öğrenmek için sesli ve uygulamalı olarak hazırlanmış ücretsiz bir kuran öğrenme programı. Yüce kitabımız Kuranı Kerimi öğrenmek isteyenler için güzel bir programdır. Ücretsiz olarak indirebileceğiniz program sayesinde Kuran-ı Kerim'i okumayı istediğiniz an bilgisayarınızdan öğrenebilirsiniz. Oldukça basit arayüzü ve zengin içeriği sayesinde kolayca Kuranı Kerimi öğreneceksiniz.
Diyanet tarafından hazırlanmış online Ku'ran öğreniyorum setine buradan ulaşabilirsiniz.
Son yıllarda ülkemizde, Kuran-ı Kerimi öğrenme arzusunun ve çabalarının arttığı dikkat çekmektedir. Özellikle okullarımızda seçmeli ders olarak Kuran-ı Kerim dersinin yer alması, bu sürece rehberlik edecek nitelikli ve sistematik çalışmalara ihtiyacı daha da arttırmıştır. Hazırladığımız bu çalışma, söz konusu ihtiyaca sağlıklı bir cevap vermeyi amaçlamaktadır.
Her öğretim faaliyetinde olduğu gibi Kuran-ı Kerimi öğrenme süreci de doğru bilgi, doğru yöntem ve doğru uygulama şeklinde üç vazgeçilmez ilkeyi ihtiva etmelidir. Bilginin doğruluğu kazanılacak davranışın ve becerinin sağlıklı olmasını; yöntemin doğruluğu bilgiyi elde etmenin ve kabullenmenin kolaylaşmasını; uygulamanın doğruluğu ise bilginin daha hızlı davranışa dönüştürülmesini sağlayacaktır. Elinizdeki çalışma bu üç ilke esas alınarak hazırlanmıştır.
Yukarıdaki değerlendirmeden sonra "Kuran Öğreniyorum" adlı çalışmamızla ilgili uygulama esaslarına dikkat çekmek isteriz.
Diyanet tarafından hazırlanmış online Ku'ran öğreniyorum setine buradan ulaşabilirsiniz.
Diyanet için tavsiye edilenler.
1- Kuran öğretimi uzman rehberliğinde yürütülecek bir süreçtir. Buradan hareketle; Çalışma süresince Kuran okuma becerisinin kolayca kazanılabileceğine vurgu yapılmalı, aksi ifadeler kullanılmamalıdır.
2- Öğretimde mahalli ifadelerden (üstün, esre, ötre, asar, çeker, durak vb.) özellikle kaçınılmalı; bunun yerine alanın kendi kavramları (fetha, kesra, damme, med, vakf vb.) kullanılmalıdır.
3- Süreç boyunca acelecilikten (bir an önce Kuran okumaya geçmek) sakınılmalı, Kuran öğrenmenin hazzı muhataba yaşatılmalıdır.
4- Çalışmalar sistematik yapılmalı ve birbirleriyle ilintili konular bir arada işlenmelidir. (Fetha – Fethanın Uzatılması – Fethanın Tenvini vb.)
5- Öğrenmenin bireyselliği göz önünde bulundurulmalı, öğrenciler kendi aralarında yarıştırılmamalıdır.
6- Kuran tilavetinin özgün tavrı dikkate alınarak çalışmalar ritmik usulle yapılmalıdır. Ritmik usul "Tonuna, uyumuna, ölçüsüne ve nağmesine dikkat ederek sesi etkili ve verimli kullanmaktır". Kitapta yer alan yoğun örnekler bu yöntemle öğrencilerle meşk edilmelidir.